Persbericht 17 juni 2021: Greep naar de Hoorn 2021 gaat niet door, doorgeschoven naar 2022

Categorie : Laatste nieuws Nieuws

Ondanks de positieve ontwikkelingen van de afgelopen weken, de steeds verder oplopende vaccinatiegraad en de aankondiging dat er vanaf eind juni weer evenementen mogelijk zijn, heeft de organisatie van de Greep naar de Hoorn besloten om haar evenement dat gepland stond voor 11 september 2021 niet door te laten gaan.

Omdat dit jaar de (vorig jaar geannuleerde) jubileumeditie op het programma staat en de organisatie daarmee groots wil uitpakken, zouden de mogelijke beperkingen die er in september waarschijnlijk ook nog zijn een te grote belemmering zijn om deze doelstelling te realiseren.

Daarbij is het grootste knelpunt dat er zoals het er nu uitziet ook voor evenementen in september toegangscontrole zou moeten worden uitgevoerd. Dat betekent dat het evenement in een afgesloten en controleerbare omgeving moet plaatsvinden.

Voor een ‘open’ evenement als de Greep naar de Hoorn, waarvan de spellen op verschillende locaties in en rondom de binnenstad plaatsvinden is dat niet haalbaar. Het open karakter van de Greep is één van de basis ingrediënten voor een geslaagd evenement.

Wij hebben zo lang als mogelijk gewacht met dit besluit, maar verder uitstel van een go/no go was helaas niet meer verantwoord voor een mooie editie van de Greep naar de Hoorn.

Doorschuiven van de jubileumgreep naar september 2022 geeft deelnemende teams de gelegenheid om in alle vrijheid mee te doen en de organisatie de kans om van deze bijzondere editie een spetterend en onvergetelijk evenement te maken.

Het was geen makkelijk besluit, maar wij hopen op jullie begrip daarvoor.

Wij gaan met tomeloze energie en enthousiasme door met de organisatie van de jubileumgreep 2022 en hopen jullie daar in grote getale te mogen verwelkomen!

Zaterdag 10 september 2022, de tweede zaterdag in september, zal de échte jubileumeditie plaatsvinden, de 25e Greep naar de Hoorn!

Save the date en volg de ontwikkelingen op onze site www.greepnaardehoorn.nl

We will be back!

Weert,  17 juni 2021

Stichting Weerter Bedrijven Competitie

De Greep naar de Hoorn is een gezamenlijk initiatief van de Serviceclubs uit Weert en omstreken en heeft inmiddels zo’n 600.000,00 euro voor diverse goede doelen gegenereerd. Eenieder wordt van harte uitgenodigd om goede doelen aan te dragen. Informatie hierover is te vinden op de eerder genoemde website.


“Bonus” editie Greep naar de Hoorn met 30 teams.

Categorie : Laatste nieuws Nieuws

“Bonus” editie Greep naar de Hoorn met 30 teams.

Aanstaande vrijdag zal de speciale “bonus” editie van de Greep naar de Hoorn gehouden worden met 30 teams van bedrijven en verenigingen. De Greep naar de Hoorn is een teambuilding event  voor bedrijven en verenigingen en vindt normaalgesproken plaats op de 2ezaterdag van september. Door de coronasituatie kon het evenement dit jaar niet doorgaan in de vertrouwde vorm. In plaats daarvan zijn dit jaar voor een speciale versie alle teams uitgenodigd, die de afgelopen 5 jaar ooit met de Greep hebben meegedaan. De teams spelen de-centraal op een eigen locatie waar de verschillende spellen “corona-proof” kunnen worden uitgevoerd. De wedstrijdleiding komt tijdens het spelen langs met een mobiel spel en PIZZA’s!

“We zijn echt trots dat we voor zo veel teams in deze moeilijke tijd wat terug kunnen doen en een mooi teambuilding evenement kunnen organiseren” zegt voorzitter van de stichting Greep naar de Hoorn Rob Verbrugge. “Het was best een gok afgelopen

mei, toen we besloten om alles op alles te zetten om ook dit jaar iets te organiseren” vult voorzitter van de activiteiten commissie Henk Ruijten aan, “het is volledig anders en ook voor ons een experiment om niet alle 500 deelnemers ergens centraal te zien, maar we zijn vol vertrouwen dat het wat moois gaat worden”.  De spellen zijn dit jaar minder fysiek en meer gericht op handigheid en inzicht. “Ik ben zeer benieuwd wie vrijdagavond om 8 uur de speciale 1ebonus prijs – virtueel – in ontvangst kan nemen” zegt Rob, “In ieder geval weten we zeker, dat alle teams er een mooie middag en avond aan gaan beleven”.

De “echte” Greep zou dit jaar voor de 25emaal worden georganiseerd, maar de speciale lustrum editie is nu naar volgend jaar verschoven.


Persbericht 5 aug. 2020: Greep naar de Hoorn 2020 gaat door!

Categorie : Laatste nieuws Nieuws

PERSBERICHT

GREEP NAAR DE HOORN 2020 GAAT DOOR!! ….. maar wel anders.

De stichting Greep naar de Hoorn heeft besloten dat de jaarlijkse bedrijven competitie in de traditionele vorm met rond 500 deelnemers, een centrale ontvangst en een afsluitend  feest in verband met de corona situatie dit jaar niet door kan gaan. In plaats daarvan wordt er voor trouwe deelnemers  een alternatieve Greep georganiseerd, die volledig Corona-proof is.

Deelnemers aan de Greep naar de Hoorn 2019
Deelnemers aan de Greep naar de Hoorn 2019

 

 

 

 

Nu een normale Greep naar de Hoorn er voor dit jaar niet in zit, wil de organisatie van de Greep, die nu al 24 jaar lang iedere 2ezaterdag van september plaats vindt, deze dit jaar toch niet zo maar voorbij laten gaan. Voorzitter Rob Verbrugge: “Als organisatie wilden we graag iets terug doen voor de jarenlange trouwe deelnemers, die na de lange periode waarin weinig mogelijk was nu waarschijnlijk wel toe zijn aan een teamactiviteit. De editie van 2020 wordt nu een speciale “Bonus” editie, die volledig Corona proof is.” Om de corona regels in acht te kunnen nemen, wordt de Greep naar de Hoorn dit jaar decentraal georganiseerd: ieder team speelt op vrijdag 11 september tussen 4 en 8 een serie spellen op een eigen locatie. Via een live-verbinding met de wedstrijdleiding, zal ieder team van 6 tot 10 deelnemers toch een vorm van competitie kunnen spelen. De 12 spellen zijn zoals gebruikelijk een mix van behendigheidsspellen, sportieve uitdagingen en denksport. De wedstrijdleiding zal met één mobiel spel gedurende de middag van team naar team rijden en dan tevens voor de inwendige mens zorgen met pizza’s. ”Veel bedrijven hebben op dit moment grote economische uitdagingen en we  vinden het niet passen om nu betalende teams te werven. Daarom zal deze Bonus uitvoering van de Greep gratis zijn” voegt  Verbrugge met gepaste trots toe. “ We hebben de afgelopen tijd alle deelnemers van de laatste 5  jaar uitgenodigd en de respons is geweldig”.

25 jarig jubileum:

De 25 jarige – jubileum – versie van de “echte” Greep naar de Hoorn, die dit jaar plaats zou vinden op 12 september, wordt nu verplaatst naar zaterdag 11 september 2021. Dan zal er hopelijk wel groots uitgepakt kunnen worden met een speciale lustrum editie en een aanzienlijke sponsoring van éénspeciaal te selecteren goed doel.


Alternatieve Greep naar de Hoorn 2020

Categorie : Laatste nieuws Nieuws

 

greep-naar-de-hoornAlternatieve Greep naar de Hoorn 2020 

Afgelopen mei heeft de organisatie moeten besluiten dat de Greep naar de Hoorn in de gebruikelijke vorm dit jaar vanwege het coronavirus geen doorgang kan vinden.

Maar….  DE GREEP NAAR DE HOORN 2020 GAAT TOCH DOOR

….alleen wel in een alternatieve vorm.

Teams die aan één of meerdere Grepen van de afgelopen 5 jaar hebben deelgenomen worden uitgenodigd om aan een bonus-Greep mee te doen. Deelname is gratis De strijd om de unieke en éénmalige BonusBokaal zal plaatsvinden op vrijdag 11 september2020 tussen 16 en 20 uur.

Elk team speelt op een eigen lokatie een mini-Greep en de Greep organisatie komt bij iedereen op bezoek met één speciaal fysiek spel en een stapel pizza’s. Teams moeten uit minimaal 6 personen bestaan en beschikking hebben over telefoon, laptop en een vergaderzaal / kantine / bedrijfshal. Nadere details volgen tezijnertijd,

Van de partij? Dan graag zo snel mogelijk maar uiterlijk 1 augustus reactie naar kantoor@greepnaardehoorn.nl

 


Persbericht 10 mei 2020

Categorie : Laatste nieuws Nieuws

GREEP NAAR DE HOORN (NOG) NIET AFGELAST; WEL ANDERS

Het bestuur van de stichting Greep naar de Hoorn heeft besloten dat de jaarlijkse bedrijven-competitie in de traditionele vorm met rond 500 deelnemers, een centrale ontvangst en een afsluitend  feest in verband met de corona crisis dit jaar niet door kan gaan. Indien mogelijk zal een alternatieve versie wel doorgang vinden. 

De 25e – jubileum – versie van de Greep naar de Hoorn, die dit jaar plaats zou vinden op 12 september, wordt verplaatst naar 11 september 2021. Dan zal er een speciale editie georganiseerd worden met een  jubileum waardige omlijsting en een aanzienlijke sponsoring van één speciaal te selecteren goed doel.

Het bestuur van de stichting wil de Greep naar de Hoorn, die nu al 24 jaar lang iedere 2e zaterdag van september plaats vindt, dit jaar echter niet zonder meer voorbij laten gaan. De editie van 2020 wordt daarom  een Bonus editie, waarbij de organisatie iets terug wil doen voor de jarenlange trouwe deelnemers. De vorm waarop dat gebeurt wordt op 1 juli bepaald door wat naar verwachting op 12 september wel of niet mogelijk zal zijn ivm de corona maatregelen. Omdat door de economische uitdagingen waarin veel bedrijven zich nu bevinden het bestuur het niet vindt passen om betalende teams te werven zal deze Bonus uitvoering van de Greep gratis zijn.

Er  wordt op dit moment aan de volgende 2 opties gedacht:

  1. Een traditionele “uitgeklede” Greep: een aantal geselecteerde teams van max 10 personen doen op de traditionele manier 12 spellen op (buiten) locatie met een directeurenspel en prijsuitreiking in afgeslankte vorm. Als vanouds zullen de spellen een combinatie van kracht en vernuft zijn en is er aandacht voor true teams.
  2. Een “on-line” Greep: een aantal geselecteerde teams strijden virtueel tegen elkaar en staan via Zoom (?) met elkaar in verbinding. Ieder spel wordt synchroon gespeeld, zodat er een directe competitie plaats vindt. Na ieder spel is er meteen een score en een “winnaar”, met aan het einde van de dag uiteraard een overall kampioen!

Goede doelen:
Omdat dit jaar de sponsoring door deelnemende teams niet van toepassing is, zal  er ook geen of weinig geld aan goede doelen uitgekeerd worden. Het beschikbare sponsorgeld zal gereserveerd worden om in 2021 een grotere impact te kunnen maken. Eventuele tussentijdse urgente sponsornoden worden bekeken en indien passend gehonoreerd.

Weert, 10 mei 2020

Het bestuur van de stichting Greep naar de Hoorn.

De Greep naar de Hoorn is een jaarlijks terugkerend fundraising-evenement van de Stichting Weerter Bedrijven competitie. Het wordt georganiseerd door de gezamenlijke Weerter serviceclubs.


Greep naar de Hoorn schenkt duofiets

Categorie : Laatste nieuws Nieuws

Greep naar de Hoorn schenkt duofiets voor Huntington patiënten

duofiets Huntington Patienten

Tijdens een feestelijke bijeenkomst op de afdeling voor Huntington patiënten in de nieuwe huisvesting van Stichting Land van Horne heeft de Greep naar de Hoorn een nieuwe duofiets geschonken.

Voorzitter Rob Verbrugge van de Greep naar de Hoorn heeft onlangs een nieuwe duofiets met elektrische trapondersteuning overhandigd aan de groep voor Huntington patiënten in het nieuwe complex van St. Martinus in Weert. Op de duofiets kunnen Huntington patiënten samen met een begeleider tochtjes door Weert en omgeving maken. Volgens mevrouw Renie van den Dungen, die de fiets in ontvangst nam, is de duofiets een geweldige aanwinst. “De fiets kan helemaal aangepast worden aan de individuele mogelijkheden van de cliënt en geeft hun een enorm gevoel van vrijheid, zelfstandigheid en eigenwaarde. De cliënten zitten naast een begeleider op de fiets en kunnen zelf meetrappen. Een gezellige en ook nog sportieve activiteit”.

De fiets en de elektrische trapondersteuning ter waarde van ruim achtduizend euro zijn gefinancierd uit de opbrengsten van de Greep naar de Hoorn van 2018 en 2019. De Greep naar de Hoorn is een competitie voor bedrijven en verenigingen die jaarlijks op de tweede zaterdag van september wordt georganiseerd door de serviceclubs van Weert en omgeving. In de afgelopen 24 edities zijn ruim 650.000,00 euro bijeengebracht voor vele goede doelen in en om Weert. “De 25e jubileum editie zal volgend jaar op 12 september 2020 plaats vinden. We zijn al druk bezig en het gaat een spektakelstuk worden” aldus Rob Verbrugge.

Voor verdere informatie: www.greepnaardehoorn.nl of facebook


Winnaar 2019: Trespa International BV

Categorie : Laatste nieuws Nieuws

Tijdens een fantastische 24e editie van de Greep is het team van Trespa International BV gelukt de eerste prijs te behalen!

De tweede prijs ging naar Aben & Slag Advocaten en de derde prijs naar Rotaryclub Weert Land van Horne – team 1

Natuurlijk zijn wij ook trots op alle andere 44 teams die dit jaar hebben meegedaan. We hopen dat iedereen er nét zo van genoten heeft als wij.

Voor de einduitslag zie: einduitslag editie 24
Voor foto’s: Fotoalbum

We hopen dat we iedereen volgend jaar weer mogen verwelkomen op 12 september 2020 voor de 25e editie.


Persbericht juni 2019

Categorie : Nieuws

De Greep naar de Hoorn – 24e editie 14 september 2019.

De allerleukste teambuilding voor bedrijven en organisaties.

Meerdere goede doelen, één winnend team.

De Greep naar de Hoorn is de ultieme challenge voor teams van bedrijven en organisaties: van administratiekantoor tot aannemersbedrijf en van onderwijsinstelling tot politieke partij. Next-level teambuilding waarbij vindingrijkheid, conditie én samenwerkingsvermogen even belangrijk zijn. 14 september vindt de 24e editie van het fundraising-evenement plaats.

Dus jij denkt dat je collega’s goed op elkaar zijn ingespeeld ? Doe dan een Greep naar de Hoorn! De leukste challenge voor bedrijventeams uit Midden-Limburg en Zuidoost-Brabant. “Denkkracht en spierkracht, maar vooral samenwerking zijn nodig om de overwinning te behalen”, zegt Rob Verbrugge, voorzitter van de Stichting Weerter Bedrijven Competitie. “Daarvoor zul je de beste prestatie moeten neerzetten in totaal verschillende opdrachten, verspreid over Weert.”

Denken, spieren, samenwerking en… FUN

De Greep naar de Hoorn bestaat in totaal uit 14 spellen rondom Weert, die gedurende de dag in teamverband gespeeld worden. De spellen zijn een mix van denk-, kracht- en samenwerkingsuitdagingen en zijn geschikt voor iedereen, voor jong en oud en voor mannen en vrouwen. En als je de hele dag geprobeerd hebt de andere teams te verpletteren, is er weer een grote verbroedering tijdens de feestavond na afloop.

In de Greep naar de Hoorn neem je het op tegen zo’n 40 teams van 6 tot 9 personen van de meest uiteenlopende organisaties en bedrijven. Aben & Slag Advocaten, Nering Bögel en Perfetti van Melle, maar ook de brandweer en het St. Jans Gasthuis strijden bijvoorbeeld mee. “Het wordt dus echt een strijd tussen teams met allemaal hun eigen sterktes en zwaktes”, zegt Rob.

Fundraising

Het mooie is dat iedereen uiteindelijk meespeelt voor het goede doel. Al je bloed, zweet en tranen zijn dus zeker niet voor niets. De afgelopen edities is er in totaal al meer dan 600.000 euro opgehaald. Zo is de opbrengst van 2018 van ruim 25.000 euro onder andere uitgereikt aan de Voedselbank, FC Oda, DSO Weert, Stichting Land van Horne, Harmonie St. Joseph en Tensor Turnen. De Greep naar de Hoorn wordt georganiseerd door de diverse serviceclubs van Weert en omgeving.

Doe mee

Doe mee en schrijf je team nu in via www.www.greepnaardehoorn.nl !


Goede doelen 2018 en voorwaarden aanvraag

Categorie : Nieuws

GOEDE DOELEN 2018 en voorwaarden aanvraag. Het doel moet binnen de regio Weert en Cranendonk liggen.

1 FC ODA

Verlichting voetbal court

Frans Korten

fkorten@hetnet.nl

€ 968
2 DSO Weert

Zwembadlift

Erwin Smeets

erwin.smeets@kpnmail.nl

€ 3.000
3 Tensor Turnen Weert

Inrichting krachthonk

Frank Driessen

info@tensorturnenweert.nl

€ 3.000
4 Kerkelijke harmonie St. Joseph

Van Horne op Tournee

Jan Seerden

jan.seerden@home.nl

€ 3.000
5 St. VAO Weert

Zevental bordspellen voor financiele voorlichting

Irene Schoonderbeek

info@vaoweert.nl

€ 750
6 Voedselbank Weert

Koelvriesbusje

Ria Zincken

voorzitter@voedselbankweert.nl

€ 10.000
7 St. Land van Horne / St. Joseph

Fun2Go duofiets

Renie van den Dungen

renievandendungen@gmail.com

€ 4.400

Het doel moet binnen de regio Weert en Cranendonk liggen.
Bovendien moet het om een maatschappelijke en/of cultureel doel gaan dat concreet/tastbaar is.
Verder mag het geen bijdrage in exploitatieen geen substitutie van andere, reguliere financieringsmogelijkheden zijn.

Om die reden vragen wij losstaande onderwerpen in te dienen. De Greep naar de Hoorn maakt geen geld over maar betaalt de factuur die op het aangevraagde betrekking heeft. Dit kunnen ook meerdere facturen zijn.

Een belangrijk aandachtspunt is de communiceerbaarheid. Vooraf moeten wij duidelijk kunnen maken waarom het gaat (waarvoor de teams aan het evenement gaan deelnemen) en achteraf willen wij media-aandacht bij de plaatsing of het in gebruik nemen.


  • -

Video Greep 2018

Categorie : Nieuws


twitter