Greep naar de Hoorn schenkt dit jaar 30.000 euro

  • -

Greep naar de Hoorn schenkt dit jaar 30.000 euro

Categorie : Nieuws

Dinsdag 08 september 2009Teams van veertig bedrijven en instellingen uit het land van Weert en Cranendonck strijden zaterdag 12 september in en om de IJzeren Man om de Greep naar de Hoorn. Door deelname aan deze ludieke sport- en spelcompetitie geven zij financiele ondersteuning aan sociaal-culturele doelen in de regio.

Dit jaar gaat er circa 30.000 euro naar onder andere Molenstichting Nederweert, harmonie St. Joseph Weert-Zuid, scouting Keent-Moesel, Wozoco Zuyderborgh Weert en zorgcentrum Marienburgh in Budel.
De bedrijventeams beginnen rond 8.30 uur aan de twaalf onderdelen. Om 17.00 uur staat bij Kinderpretland in het IJzeren Man-gebied het directeurenspel op het programma. De prijsuitreiking vindt plaats om 20.00 uur, met aansluitend de feestavond. Supporters zijn de hele dag welkom.

Veertiende keer

De Greep naar de Hoorn is een initiatief van acht serviceclubs uit het land van Weert en Cranendonck, die zich in 1995 verenigd hebben in de Stichting Weerter Bedrijvencompetitie. Dit jaar organiseert de stichting de Greep naar de Hoorn voor de veertiende keer. Vorig jaar werd Kemo Modelmakerij uit Budel algemeen winnaar. Het beste vrouwenteam gaat strijken met de True Team Trophy.

Steenwiel

Van het opgebrachte sponsorgeld gaat tien mille naar de Molenstichting Nederweert als bijdrage in de realisatie van het grote steenwiel, een belangrijk onderdeel van de zogenaamde kollergang van het olieslagwerk in de molen De Windlust op Roeven. Veel werkzaamheden worden uitgevoerd door zowel vrijwilligers als onderwijsinstellingen van HBO, MBO en VMBO in het kader van diverse opleidingsprogramma’s.

Belevingstuin Budel

7500 euro is bestemd voor Zorgcentrum Marienburgh in Budel als bijdrage aan de bestrating van een belevingstuin voor de bewoners van de verpleegafdeling. Dit project is tevens een leertuin voor de leerlingen van basisschool De Schatkist.
Weert-Zuid wordt dit jaar goed bedeeld. Scouting Keent-Moesel krijgt 5000 euro voor een investering in de nieuwbouw van accommodatie De Boshoek en het opknappen van het omliggende terrein.
Harmonie St. Joseph krijgt een schenking van 3250 euro voor de aanschaf van een speciale 23”-pauk. Hiermee wordt de harmonie in staat gesteld de jeugd enthousiast te houden voor muziek met de uitvoering van een eigentijdse repertoire. Woonzorgcomplex Zuyderborgh mag een gift van 2500 euro tegemoet zien voor de aanschaf van een speciale bakfiets waarmee familieleden en vrienden rolstoelgebonden bewoners over grotere afstand kunnen meenemen.


twitter