Greep naar de Hoorn schenkt duofiets

Greep naar de Hoorn schenkt duofiets

Categorie : Nieuws

Greep naar de Hoorn schenkt duofiets voor Huntington patiënten

duofiets Huntington Patienten

Tijdens een feestelijke bijeenkomst op de afdeling voor Huntington patiënten in de nieuwe huisvesting van Stichting Land van Horne heeft de Greep naar de Hoorn een nieuwe duofiets geschonken.

Voorzitter Rob Verbrugge van de Greep naar de Hoorn heeft onlangs een nieuwe duofiets met elektrische trapondersteuning overhandigd aan de groep voor Huntington patiënten in het nieuwe complex van St. Martinus in Weert. Op de duofiets kunnen Huntington patiënten samen met een begeleider tochtjes door Weert en omgeving maken. Volgens mevrouw Renie van den Dungen, die de fiets in ontvangst nam, is de duofiets een geweldige aanwinst. “De fiets kan helemaal aangepast worden aan de individuele mogelijkheden van de cliënt en geeft hun een enorm gevoel van vrijheid, zelfstandigheid en eigenwaarde. De cliënten zitten naast een begeleider op de fiets en kunnen zelf meetrappen. Een gezellige en ook nog sportieve activiteit”.

De fiets en de elektrische trapondersteuning ter waarde van ruim achtduizend euro zijn gefinancierd uit de opbrengsten van de Greep naar de Hoorn van 2018 en 2019. De Greep naar de Hoorn is een competitie voor bedrijven en verenigingen die jaarlijks op de tweede zaterdag van september wordt georganiseerd door de serviceclubs van Weert en omgeving. In de afgelopen 24 edities zijn ruim 650.000,00 euro bijeengebracht voor vele goede doelen in en om Weert. “De 25e jubileum editie zal volgend jaar op 12 september 2020 plaats vinden. We zijn al druk bezig en het gaat een spektakelstuk worden” aldus Rob Verbrugge.

Voor verdere informatie: www.greepnaardehoorn.nl of facebook